Απειλές στο δίκτυο – μέθοδοι προστασίας

Μπορείτε να αποφύγετε σοβαρές συνέπειες χρησιμοποιώντας τις παρακάτω μεθόδους για να προστατευτείτε από επιθέσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
1) Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  • Ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα, ειδικά αν το μήνυμα περιέχει συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία.
  • Προσεκτική ανάγνωση των μηνυμάτων και προσοχή σε ασυνήθιστα αιτήματα, γραμματικά λάθη.
    2) Ενημέρωση του λογισμικού προστασίας από ιούς:
  • Τακτική ενημέρωση του λογισμικού προστασίας από ιούς και σάρωση του συστήματος.
  • Εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων του λειτουργικού συστήματος και του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο.
    3) Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA):
  • Χρήση 2FA σε όλους τους έγκυρους λογαριασμούς, η οποία αυξάνει την ασφάλεια ακόμη και αν ο κωδικός πρόσβασης παραβιαστεί.
  • Είναι καλή ιδέα να εξετάζετε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του 2FA κατά την είσοδο σε έναν ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό για να διασφαλίσετε την πρόσβαση σε χρήματα- κατά την είσοδο σε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου αποθηκεύονται σημαντικές πληροφορίες και αλληλογραφία- κατά την πρόσβαση σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά όταν χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους και την κοινοποίηση προσωπικών φωτογραφιών και πληροφοριών.
    Να θυμάστε τις παραπάνω συμβουλές, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο σίγουροι για τη χρήση του Διαδικτύου και να προστατεύσετε τις προσωπικές και οικονομικές σας πληροφορίες από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *